RİZE / MERKEZ - Doğuş Çay İlkokulu

Nis

Rize Halk Eğitimi Merkezinden gelen Ebru Sanatı, Boncuk İşleme Sanatı ve Kukla Yapım Sanatı hocalarının eşliğinde öğrencilerimiz ilgisini çeken çalışmalara katılıp yeteneklerini sergilediler. Neşeli dakikalar sonunda yaptıkları eserleri hatıra olarak paylaştılar.

Nis

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA BAYRAM TADINDA KUTLANDI. MAKEDONYA'DAN GELEN MİSAFİRLERİMİZ DE ŞENLİKTEKİ YERLERİNİ ALDILAR.

Mrt

Okulumuz Değerler Kulübü Vatanseverlik teması kapsamında kulüp öğretmenlerimiz Havva Hansa TAŞKIRAN ve Nursen KALDIRIM öğrencilerle beraber Rize İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Ziyaretle ilgili anılarını ölümsüzleştirdiler. Ayrıca okulumuzda düzenlenen Asker abilere mektup etkinliğinde yazılan mektuplar sahiplerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin kutlama programları okulumuz bahçesinde çeşitli etkinliklerele öğrencilere sunuldu. Programlarda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Rize Belediyesinin düzenlediği Tarih Yazan Çocuklar Projesi kapsamında okulumuz 4. sınıflar resim şenliği yapmış ve öğrencilerin istedikleri karakterleri çizmeleri istenmiştir. Yapılan çalışmalardan bazıları aşağıdadır.

Mrt

Okulumuz 1-C sınıfı öğrenci ve velilerinin ortaklaşa yapmış olduğu Hayalimdeki Ev konulu ahşap ev etkinliği çok güzel çalışmaların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Sergilenen eserler diğer öğrencilerin de görmesi için hazırlanmış ve büyük beğeni toplamıştır. Elinize sağlık.

Şbt

OKULUMUZ 4-E SINIFI ÖĞRETMENİ MELEK MUTİ YAĞCI ÖNCÜLÜĞÜNDE ATMA DÖNÜŞTÜR ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR. BU KAPSAMDA ATIKLARIN DEĞERLENDİRİLDİĞİ ÇALIŞMALAR OKUL KORİDORUNDA SERGİLENMEKTEDİR.

Ara

ÇEDES Programı kapsamında okulumuzda düzenlenen GAZZEYE YARDIM KAMPANYASI öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam ediyor.

Öğrencilere dağıtılan yardım zarfları gönüllülük esasına göre velilerimizin çocuklarına yardım duygusunu aşılamasına vesile olmaktadır. Katılan bütün çocuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KAMPANYA SONUCUNDA OKULUMUZDAN GAZZE'YE 33.000 TL TOPLANMIŞ VE GÖNDERİLMİŞTİR. KATILAN VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜRLER.

Ara

Okulumuz ve Kızılay işbirliği ile gerçekleştirilen kan bağışı kampanyamız Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Katılanlara teşekkürlerimizi sunarız.

KAMPANYA SONUCUNDA 41 ÖĞRETMEN VE VELİMİZ KAN VERMİŞTİR. KATILIMCILARA TEŞEKKÜRLER.

Ara

YERLİ MALI Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Kas

Okulumuz 4/E sınıfı öğrencisi Miraysu Bakır İstanbul'da yapılan minikler parkur jimnastik yarışmasında Türkiye birincisi olmuştur. Ögrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Öğretmenler Günü nedeniyle her sınıf kendi öğretmenine mektup yazıp okul panosuna astı. Öğretmenler gününde teslim edilen mektuplar öğretmenlerimizi sevinç dolu duygulara sevk etti.

Daha bir süre önce annesinin elini tutarak okula gelen çocuklarımız şimdi öğretmenine mektup yazıp duygularını kağıda dökebiliyor olması bizler için bir gurur kaynağı olmuştur. İyiki varsın öğretmenim.

ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN.

Kas

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının yıl dönümü nedeniyle okulumuzda yapılan törende bütün öğrenciler aynı duygularla atamızı andı. Ülkemizin kuruluşunda emeği geçen bütün şehitlerimize ve Atatürk'e minnettarlığımızı saygılarla ifade ettik. Teşekkürler atam.

Kas

Yazarlar Okulumuzda projesi kapsamında okulumuza davet edilen çocuk hikaye kitapları yazarı Mert ARIK 3 Kasım 2023 Cuma günü okulumuzu ziyaret edip öğrencilerle söyleşi yaptı ve söyleşi sonunda kitaplarını alan öğrencilere kitaplarını imzaladı. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmeleri açısından önemli olan bu çalışmada emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere  tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

CUMHURİYET'imizin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla ve heyecanla kutlandı.